Design Republic Design Commune / Neri&Hu Design and Research …

first_img Photographs Houses photographs:  Pedro PegenautePhotographs:  Pedro Pegenaute Save this picture!© Pedro PegenauteRecommended ProductsFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationWoodEGGERLaminatesWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsText description provided by the architects. Design Republic Design Commune, located in the center of Shanghai, envisions itself as a design hub, a gathering space for designers and design patrons alike to admire, ponder, exchange, learn, and consume. It houses the new flagship store for Design Republic, a modern furniture retailer, alongside a mixture of design-focused retail concepts, including books, fashion, lighting, accessories and flowers. The Commune will also have a design gallery, an event space, a café, a restaurant by Michelin-Starred Chef Jason Atherton, and a one-bedroom Design Republic apartment. Save this picture!© Pedro PegenauteSituated within the historic relic of the Police Headquarters built by the British in the 1910s, the project takes a surgical approach to renovation. First, gently removing the decaying wood and plaster, then carefully restoring the still vibrant red brick work, while grafting on skin, joints, and organs onto parts that needed reconstruction. And finally with the attachment of a brand new appendage which, like a prosthetic, enables the existing building to perform new functions, the nearly abandoned building begins its life again. Save this picture!© Pedro PegenauteReplacing the rather dilapidated row-shops on the street front, Neri&Hu introduced a modern glassy insertion onto the brick façade. To accentuate the historic nature of the main building, the street level periphery is enveloped by transparent glazing to reveal the existing brick work and rough concrete structures. Breathing new life into a traditional colonial building plan, Neri&Hu strategically removed certain floor plates, walls, as well as ceiling panels, to allow a renewed experience of the existing building, one that is fitting for the new functions to which the building now needs to respond. Save this picture!© Pedro PegenauteVarious small and precise incisions have been made in the interior architecture to reveal the building’s history and integrity while creating experiential intersections for a coherent experience when moving through the building. Contrasting with the exterior which has mostly been left intact due to historic preservation guidelines, the interior has been completely transformed. The starkly modern white rooms are juxtaposed with untouched remnants of brick walls, and in some cases, exposed wood laths underneath crumbling plaster walls. The clear intentionality behind the detailing of connections between the old and the new creates a visually and spatially tectonic balance in relation to the building as a whole. Save this picture!Floor PlanProject gallerySee allShow lessNorman Foster Resigns from Moscow’s Pushkin Museum ExpansionArchitecture NewsUrban Fragment: Jose Oubrerie’s Miller HouseArticles Share ArchDaily China Design Republic Design Commune / Neri&Hu Design and Research OfficeSave this projectSaveDesign Republic Design Commune / Neri&Hu Design and Research Office Design Republic Design Commune / Neri&Hu Design and Research Office CopyHouses•Shanghai, China “COPY” Architects: Neri&Hu Design and Research Office Area Area of this architecture project Area:  2400 m² Area:  2400 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Save this picture!© Pedro Pegenaute+ 12 Share Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/417308/design-republic-design-commune-neri-and-hu-design-and-research-office Clipboard 2012 Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/417308/design-republic-design-commune-neri-and-hu-design-and-research-office Clipboard 2012 Year:  CopyAbout this officeNeri&Hu Design and Research OfficeOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesShanghaiRetailChinaPublished on August 20, 2013Cite: “Design Republic Design Commune / Neri&Hu Design and Research Office” 20 Aug 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Abstract EarthPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsPanels / Prefabricated AssembliesKingspan Insulated PanelsInsulated Wall Panels – Designwall R-seriesWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMBricksNelissenSpecial Bricks – Slips and HalvesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEASideboardsUSMLow Shelving – HallerTable LampsLeds-C4Lighting – ElampMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more