Antônio Bicudo Apartment / Vão

first_img Projects ArchDaily Antônio Bicudo Apartment / Vão Brazil “COPY” Photographs Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/888451/antonio-bicudo-apartment-vao Clipboard Architects: Vão Area Area of this architecture project CopyApartments•Pinheiros, Brazil 2017center_img Area:  50 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeVãoOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsPinheirosBrazilPublished on February 06, 2018Cite: “Antônio Bicudo Apartment / Vão” [Apartamento Antônio Bicudo / Vão] 06 Feb 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalPlumbingSanifloGreywater Pump – Sanifast®SWH190WoodLunawoodInterior ThermowoodMembranesEffisusAVCL Systems for FacadesSinksCosentinoBathroom Collection – Silestone® WashbasinsDoorsStudcoPocket Door Trims – CavKitWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformMetal PanelsRHEINZINKPanel Surface Finish – prePATINA-LineHanging LampsEureka LightingSuspended Lights – BloomMetallicsBaileyFacade Systems- I-Line Snap-On Feature ChannelMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Apartments Manufacturers: Iluminação, Serralheria, VidraçariaSave this picture!© Rafaela NettoRecommended ProductsDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesSkylightsFAKROWooden pivot roof windows FYP-V proSkyDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Text description provided by the architects. The apartment Antônio Bicudo is located on the upper level of a three levels building, situated in the neighborhood of Pinheiros. The stand point requested by the future resident was that the 50m2 of the useful area were to be rearranged, so that the bedroom could be isolated from the remaining spaces. Considering it, the construction was realized almost without any demolition, which is quite unusual in remodeling projects.Save this picture!© Rafaela NettoThe extension of the already existing wall allowed the creation of a volume that shelters the bedroom, relocating it from the main facade, which was turned to the street, to the posterior one, where the windows faced an interior garden used by all the inhabitants. Besides preserving this resting ambient from the street sounds, the new establishment was also intended so that the proportions of the integrated living area (living room, kitchen and balcony) were balanced, as well as the natural light that falls upon which of them.Save this picture!IsometricIn the external facet, turned to the living room, the volume received iron elements (a shelf and a support furniture) that goes through 3.5 linear meters to get up books, electronics devices and the collection of LPs. Given that the building provides a collective laundry room at the ground floor, the area marked out to a private one at the flat was replaced by a big pantry cabinet (that holds not only food and household cleaning chemicals, but also a washing tank), embedded at the side facet of the mentioned volume.Save this picture!© Rafaela NettoSave this picture!© Rafaela NettoThe remaining wet areas were brought together in a unique transversal axis situated at the back of the apartment. On top of the bathroom are located the storage water tanks of the whole building so that the lining underneath the kitchen, the bathroom and the bedroom conforms a horizontal plan of a lower height, which is only interrupted at the living room area, where the ceiling leaves out the wood structure. Together, the lining and the volume untied to the ceiling were able to enlarge the social area, generating an additional space on the top of the volume that can be accessed by a metallic support stair.Save this picture!© Rafaela NettoProject gallerySee allShow lessA Virtual Look Inside Case Study House #10 by Kemper Nomland & Kemper Nomland JrArticlesBee Breeders Announces Winners of SKYHIVE Skyscraper ChallengeArchitecture NewsProject locationAddress:Pinheiros, São Paulo – São Paulo, 03178-200, BrazilLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Photographs:  Rafaela Netto Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/888451/antonio-bicudo-apartment-vao Clipboard “COPY” Antônio Bicudo Apartment / VãoSave this projectSaveAntônio Bicudo Apartment / Vão Save this picture!© Rafaela Netto+ 16Curated by Pedro Vada Sharelast_img read more