Beijing ‘Tsuo’ / Wonder Architects

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/883967/fabricated-scenery-hohai-beijing-tsuo-wonder-architects Clipboard Projects Beijing ‘Tsuo’ / Wonder ArchitectsSave this projectSaveBeijing ‘Tsuo’ / Wonder Architects China “COPY” Beijing ‘Tsuo’ / Wonder Architects Save this picture!© Haiting Sun+ 32 Share Year:  CopyAbout this officeWonder ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentHutongBeijingRenovationCourtyardChinese ArchitectureXicheng QuWonder ArchitectsChinaPublished on November 23, 2017Cite: “Beijing ‘Tsuo’ / Wonder Architects” 23 Nov 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?北京后海“嵯峨馆”, 捏造的风景 / 神奇建筑研究室是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses Architects: Wonder Architects Area Area of this architecture project 2017 Area:  100 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/883967/fabricated-scenery-hohai-beijing-tsuo-wonder-architects Clipboard CopyHouses, Refurbishment•Xicheng Qu, China ArchDaily Photographs:  Haiting Sun, Qipeng ZhuSave this picture!Entrance. Image © Haiting SunText description provided by the architects. What Tsuo is presented, is a wonderland fabricated by architects. In reality, we are far yet to break away from this crowded city, not even transcend spacial boundary of the villa. Nevertheless, like all our ancestors did, we are seeking to explore a new means of explana-tion in this confined space.——Wonder ArchitectsSave this picture!Interior courtyards. Image © Haiting SunThe spatial tricks that Beijingers play withBeijing is a city that lacks architectural variety. From modern apartment buildings to traditional villas, architects decorate this huge void city with limited building types. As a result, People living in Beijing developed numerous methods to expand their spatial experience by constructing gardens in their courtyards, building forts at vacant spaces, and also using wood panels to separate spaces. To the least, people hang drawings of natural sceneries on their walls to create complexity to their living environment.Save this picture!Interaction between the rocks and our living space. Image © Haiting SunCreating an unconventional layout in an ordinary building becomes a prevailing trick among Beijingners. The site of the project is in the west suite of a traditional villa, while there are thousands of those in Beijing! The suite is surrounded by walls, making it a garden within gardens.Save this picture!Collecting’ views. Image © Haiting SunWe redesigned the spatial layout of the suite into different units. For every unit, each inte-rior and exterior space is reconstructed. For example, filling courtyard with buildings or en-larging garden by giving it more interior space. By dividing one vertical space into multiples or twisting the counterpoint relationship between space and landscape, we are trying to ex-plore the boundary possibility with space variation.Save this picture!The west suite after reconstructionAfter the reconstruction of each space, we recombined them to form a new set of spatial narrative experiences. The new construction creates such extreme contrast to the original one that leads the visitors into a spatial adventure, forgetting they are situated in the dim west suite.Save this picture!The reconstructed interior area. Image © Haiting SunSave this picture!Section of the reconstructionSave this picture!Marks of progressions over time. Image © Haiting SunUnder limited dimensions, we wanted to demonstrate the tendency of using functional space to ‘collect’ views and deliberately creating unconventional views of Beijing in our daily scenes. It is considered that the views and spaces are correspondent in this build-ing and it is inevitable to savor the views.Save this picture!The reconstructed interior area. Image © Haiting SunSave this picture!Section of the reconstructionSave this picture!The views corresponding with the space. Image © Haiting SunDuring the process of renovation, we tried to keep the layers of progression within the building. From the rough reconstruction done in the early periods, to the random fix-tures that took place later, all the reversions were kept, leaving the trace of the time del-icately captured in this building. By using white dry walls and white reconstructions, we marked our influences to this building and we are ready for someone else to do the same all over again.Save this picture!’Collecting’ views. Image © Haiting SunIt is intentional to blur the line between the interior and the exterior. For example, we placed groups of rocks all over the courtyard, creating coincidental collisions between architecture and nature. The rocks resembled mountains and canyons, like the building was built at the bottom of a quiet, peaceful valley.Save this picture!The views corresponding with the space. Image © Haiting SunEven with the help of modern day technology, it was not much easier for us to transport a piece of rock that weighted three tons than in 18th century.Save this picture!Interaction between the rocks and our living space. Image © Haiting SunProject gallerySee allShow lessTehran Book Garden / Design Core [4s] Architects & Urban DesignersSelected ProjectsYosukwon / Spaceprime architectureSelected Projects Share “COPY” Photographslast_img read more