House in Tainan / FCHY Architect Lab

first_imgPhotographs:  Yang Hsiu ChuanText description provided by the architects. The project is dealing with local traditional long slender construction base with western exposure problem. To solve the sun exposure problem, we design a special Hybrid Surface Framework. Using a Double-Layer Structure to solve the issue of the base and create an interesting urban landscape. Save this picture!© Yang Hsiu ChuanRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodLunawoodThermowood FacadesWoodSculptformTimber Click-on BattensThe irregular hollow bricks form the first surface of the house, it create a magnificent facade, and reduced the problem of western exposure. The second layer is a glass layer between balcony and interior. This Double-Layer Structure creates a special interior lighting at night and reduces the direct impact of wind. Save this picture!© Yang Hsiu ChuanThe elevation of structures looks like veins. Due to the special design of facade, people outside can see the human activities inside the house, but not very clearly. Those human activities are projected on glass facade but fractionalized by Hollow brick. The hollow bricks in here connect inside and outside, keeping a good privacy, and create a good link to neighbors at the same time. When looking out from the room, you can vaguely see the outdoor activities but not directly exposed to the streets. Save this picture!© Yang Hsiu ChuanThis skin is not only a cortical interface, but a interactive interface for inside and outside. This is an interesting complex and ambiguous interface between public and privacy. Save this picture!drawing 01Another problem for this case, is that the sunlight cannot reach the middle part of the long house, and the interaction is not easy from space to space. We let the floor split-level, and Interact with each space by the stairs. With this design, air and light flow in each rooms and floors and people can also interact with each other easily.Project gallerySee allShow lessThe Korea Teachers Pension Head Office / Tomoon Architects and EngineersArticlesExtending the Louvre / Carl Fredrik Svenstedt ArchitecteArticles Share Year:  ArchDaily Area:  400 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” House in Tainan / FCHY Architect LabSave this projectSaveHouse in Tainan / FCHY Architect Lab CopyAbout this officeFCHY Architect LabOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesResidentialTainan CityTaiwan (ROC)Published on July 16, 2011Cite: “House in Tainan / FCHY Architect Lab” 16 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSafety Window Films in Associated Watch and Jewelry BuyersFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MWindowsAir-LuxSliding Windows for High-Rise BuildingsSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassGlassLAMILUXGlass Roof PR60Manuals & AdviceSikaFirestop SystemsMetal PanelsAmerican MetalcraftRainscreen – RS300Curtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWaste Containers / Recycling BinsPunto DesignLitter Bin – PapilonSound BoothsFramerySoundproof Phone Booths – Framery OneCarpetsnanimarquinaRugs – ShadeMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Taiwan (ROC) ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/150224/house-in-tainan-fchy-architect-lab Clipboard Architects: FCHY Architect Lab Area Area of this architecture project CopyHouses•Tainan City, Taiwan (ROC) ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/150224/house-in-tainan-fchy-architect-lab Clipboard Projects 2011 Photographs Save this picture!© Yang Hsiu Chuan+ 23 Share House in Tainan / FCHY Architect Lab Houses “COPY”last_img read more